Om du är intresserad av att veta mer om olika infrastrukturtjänster som behövs för att att amprnet.se ska fungera så tänker vi ha ett möte via webkonferens den 2:a juni kl 20.Ingen föranmälan behövs.

Under en timme eller två så går vi igenom vilka olika tjänster (DNS, mail, web m.m.) som används centralt inom amprnet.se samt en del bra att ha-tjänster (phpipam, librenms) som används i Östergötland.

Vi är också intresserade av att fler kan hjälpa till med driften av de centrala tjänsterna.

Länk till mötet: https://jitsi.sm2ampr.net/AMPRnet-20200602

Lösenord: frivillig

 

Här länkar vi till en artikel på SK3GA hemsida där de skriver om vår verksamhet

 

AMPRNets centrala DNS-servrar, master och slav, flyttas rån KTH-servrar till egna servrar på Nunoc (master)  och LiU (slav).

De nya servrarna är redan igång. Vi siktar på att göra all central ompekning under september men väntar på bekräftelse av ompekning hos ARDC (se.ampr.org och 44.140-revers) och Sunet (2001.60:4b::/48-revers). Domänen amprnet.se pekar vi om själva hos Loopia.

De gamla adresserna som så småningom kommer att sluta fungera är ns.ssvl.kth.se (192.16.124.50) och ns2.ssvl.kth.se (192.16.125.100)

Om ni redan är igång med en DNS-delegation, är de nya adresser som ni behöver byta i konfigurationsfilen named.conf.local i er lokal server (also-notify och allow-transfer) följande:

ns.amprnet.se
44.140.63.8
2001:6b0:4b:3f01::8

ns2.amprnet.se
44.140.160.8
2001:6b0:4b:a002::8

För er som inte har kommit igång än finns en howto med sk0tm som exempel på sidan https://amprnet.se/index.php/howtos/95-dns-hantering .

ARDC som förvaltar IP-adressrymden 44.0.0.0/8 har beslutat att sälja en del av denna. Mer information om detta finns på:

https://www.ampr.org/amprnet/

Försäljningen påverkar inte de IP-adresser som används i Sverige och styrelsen bedömer just nu att detta inte förändrar något för den verksamhet vi bedriver.

vid SK0TM Operatörsmöte. Ladda hem här

Länsstyrelsen i Skåne Län gör en kartläggning av frivillig organisationer som kan bidra till samhällsskydd och beredskap. Amatörradiorörelsen har kontaktats via SSA DL7. Föreningen AMPRNet Sverige har formulerat ett svar på uppropet som Håkan/SM7FLD överlämnat till, och diskuterat med, DL7.

Kallelse med agenda och beslutsunderlag, bland annat om stadgeändring som kräver 2/3 majoritet. Syftet med stadgeändringen är att uppdatera ändamålsparagrafen och att öppna upp för medlemskap för alla organisationer och individer som stöder föreningens ändamål.

En av huvudpunkterna på årsmötet är förslaget till förändring av stadgarna. Förslaget innebär främst en uppdatering av ändamålsparagrafen och en breddning av medlemskapet.

Föreningen AMPRNet Sverige arrangerar ett informations-/diskussionsmöte vid SK4EA i Lindesberg i samband med SSA-årsmöteshelgen.